Ние сме това, което ядем.“  Това е казал Хипократ. Думите

...
Ние сме това, което ядем.“  Това е казал Хипократ. Думите
Коментари Харесай

Мишел Лотито – човекът, който може да изяде всичко

„ Ние сме това, което ядем. “  Това е споделил Хипократ. Думите му са съответстващи в наше време, диетолозите по света се борят с въпроса: какво може и какво не е разрешено, какво е потребно и какво е нездравословно да се яде? Но това малко интересувало французинът Мишел Лотито, тъй като той бил кадърен да яде всичко. Странното му държание почнало, когато той бил на 9 години. Тогава Мишел пред очите на другари счупил и изял чаша. Процесът на ястие на стъкло се харесал на момчето, той скоро почнал да яде стъклени бутилки. Това обаче било единствено началото. Станало му скучно да яде единствено стъкло. И решил да разнообрази менюто си. Един ден на панаира, пред удивената аудитория, Мишел Лотито показал по какъв начин разглобява велосипед на части и го изяжда. Всичко вървяло много безпрепятствено, единствено с веригата имало проблеми, тя се забила в гърлото му  и се наложило да викат доктор.

Скоро Мишел Лотито осъзнал, че този гений би трябвало да се развива и решил да стане актьор, впечатлявайки публиката с необичайния си вкус. Той ядял всичко: колела, тв приемници, кревати, компютри. И, несъмнено, не не запомнил обичаното си стъкло. Но това били единствено трикове. Един ден Мишел решил, че даже и аероплан може да сдъвче със зъбите си. За „ жертва “ бил определен аероплан „ Чесна “, който Лотито на драго сърце ял в продължение на 2 години. Статистиката пресметнала, че в интервала от 1959 до 1997 година, всеядният французин изял към 9 тона предмети, които за междинния човек са освен негодни за консумация, само че и рискови за здравето. В същото време Лотито декларирал, че не е изпитвал дискомфорт по време на хранене. Разделял металните предмети на дребни части, омазнявал ги и ги сдъвквал с доста вода.

За необикновеното си желание в храненето, Мишел Лотио даже е включен в Книгата на върховете на Гинес. Естествено, Лотито не можел да стои надалеч от вниманието на лекарите. Те изследвали тялото му и стигнали до извода, че организмът му се приспособява към такава необикновена диета. Стените на стомаха на Мишел били два пъти по-дебели от тези на елементарен човек. Това му разрешавало да яде до 900 грама метал дневно. Този човек, който можел да яде всичко, умрял на 25 юни 2007 година в родния си Гренобъл на 57-годишна възраст. Причината за гибелта била сърдечен удар. Но за всеки дискомфорт в тялото, обвързван с яденето на метал, Мишел Лотито в никакъв случай не се оплаквал. Изминали са 10 години от гибелта на Лотито, но  към момента никой не е заплашил неговия доскорошен връх.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР